Nail Kadırhan - Kelam
Bence evet ama böyle değil
Evet sevgili dostlar tedbir kapanma, kapatma gibi gibi derken evet geldi tedbirler. Fakat bence evet ama böyle değil. Neden dediğinizi duyar gibiyim. Koronayı bulaştıran insanlar değil mi? Burda kısıtlama insanlara daha çok getirilmesi gerekirdi ama onlar yine gezecek sadece birkaç yer kısmen veya tamamen kapanacak. Sinema ve kahvehaneler tamamen, AVM’ler sadece 2 saat erken kapanacak. Dışarıdaki bir restoran ve kafe kapanacak ama AVM’lerdekiler ile ilgili bir tanım yok. İl hıfzısıhha kurullarının bu konuda karar alırken veya denetleme yaparken mutlaka bunu gözden kaçırmaması gerekir.
Karar doğru ama insanlara daha çok hareket kısıtlaması getirilmeli eğer bitirilmek isteniyor ise. Dolaşım oldukça bulaşı da olacak maalesef.
Belki bazılarınız kızıyor evlerde kalınması gerekir dediğim için. Ama bilim insanlarının ortak kanısı insanların çıkmaması. Sadece birkaç iş kolunun kısmen veya tamamen kapatılması değil. Toplu taşımada bir kısıtlama yok. İnsanlar yine tıkış tıkış binecek.
Onun için sevgili okurlar biraz daha yük ve görev yine sizde lütfen karantinalarınızı kendiniz oluşturun nasılsa heryer açık ve eminim restoranlara gidip oturarak yemek yiyeniniz çok fazla değil, istediğiniz yemeği yine evinize sipariş edebilirsiniz.
Türk Tabipleri Birliği rakamları 80 binlerde falan açıklıyor, tv programlarına konuk olan Drlar ise hastanelerde yer kalmadığını çünkü sürekli hasta sayısında artışlar olduğunu dile getiriyorlar.
Öğrencilere de değinmeden geçmek olmaz evet birçoğu özel okulda olanlar paralarını zaten ödemiş durumda, diğer öğrencilerle birlikte umarım sorunsuz bir Eba ile uzaktan... eğitimlerinden yararlanabilirler.
: Digotin “Em Tên” û hatin
04 Mayıs 2026 Pazartesi 09:24En güvenli yerler artık mezarlıklar mı?
17 Nisan 2026 Cuma 08:52Kör, sağır ve dilsiz bir toplumun anlama ve anlatma durumu...
27 Mart 2026 Cuma 14:25Savaşlar ve leş kargaları…
07 Mart 2026 Cumartesi 03:31Mıjin Suyu ve Kirli Siyaset…
03 Mart 2026 Salı 13:15Unutulacak bir felaket değil iken, maalesef kabuk bağladı…
06 Şubat 2026 Cuma 09:14Aç ve açıktakiler…
16 Ocak 2026 Cuma 00:02Beyaz esaret ve yetersiz kalan yetkili kurumlar...
01 Ocak 2026 Perşembe 16:25Asgari ücretin üzerine kar yağdı...
28 Aralık 2025 Pazar 12:01Tu Bixer hatî mala xwe…
29 Kasım 2025 Cumartesi 11:42
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.