Nail Kadırhan - Kelam

Nail Kadırhan - Kelam

Empati yapın biraz…

Empati yapın biraz…

 

Sevgili okurlar; Günlerdir sosyal medya da Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde kuduz köpeğin çocukları ısırması gündemde. Kuduz hemen ısırıldıktan sonra aşı olunması durumunda yuzde yüz tedavi edilebilir zoonik virüslerden kaynaklı bir hastalık. Amacım teknik bilgi yada eğitim vermek değil. Cevap üstte gizli yüzde yüz tedavi edilebilir. 
Pekala olan ne? bir çocuğumuz negatif olduğu icin iyi, diğerinin testi pozitif ve malesef uyutuldu. Ne kolay söylüyoruz değil mi? uyutuldu. Semptomları gösterdigi ve çok acılı bir ölüm olacağı ve tıbbi olarak yapılacak birşey olmadığından uyutuldu yani ölümü bekleniyor.
Adilcevaz’da tarama yapıldı 36 temas daha var, kimi ısırılma kimi temas. Karantina uygulanıyor, hayvanlar aşılanıyor. Yapılması gerekenler. Gelelim linçleneceğimiz kısma. Hepimiz hayvanları severiz bizim de köpeğimiz var aşıları tam. Ya sokaklarda çoğu illerimizde sürüyle gezen başıboşlar. 
Her yıl haberlere konu oluyor bunların saldırıları çocuklara. Hayvanları severiz ama çocukları daha çok. Başıboş sokak köpeklerinin çoğalmasına, yaşam alanlarında kontrolsüz gezmelerine bunca olandan sonra “dur” denmeli artik. Linçlermisiniz bilmem ama, kaç çocuk ölecek daha? Yada sizin çocuğunuz kudurarak, yada köpek tarafından parçalanarak ölse. Empati yapın biraz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nail Kadırhan - Kelam Arşivi

Yitik

12 Temmuz 2023 Çarşamba 10:41