Gazze'de Görev Yapan Türk Kızılay Ekibi ile İletişim Kurulamıyor! Bombaların hedefi mi oldular?

Gazze'de Görev Yapan Türk Kızılay Ekibi ile İletişim Kurulamıyor! Bombaların hedefi mi oldular?

İsrail'in Gazze'ye saldırması devam ederken, Türkiye'den Gazze'ye insani yardımda bulunmak için giden Türk Kızılay ekibinden haber alınamıyor. Yoğun bombardıman altında olan Gazze'de 2 milyon insandan haber alınamıyor.

İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi’ne 7 Ekim’den bu yanaki en şiddetli hava saldırılarını düzenlemesinin ardından Gazze Şeridi'nde sabit hat, cep telefonu ve internet iletişim hizmetleri tamamen kesildi. Türk Kızılay, sosyal medya hesabından "Üzülerek belirtmeliyiz ki, Gazze'de görev yapan yerel ekibimizle iletişim kuramıyoruz" açıklamasını yaptı.

Hamas'ın İsrail'e karşı başlattığı 'Aksa Tufanı' operasyonunun ardından İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi’ne 7 Ekim’den bu yanaki en şiddetli hava saldırılarını düzenledi. Bölgede sıcak temaslar sürerken Filistin Telekomünikasyon Şirketi, Gazze Şeridi'nde sabit hat, cep telefonu ve internet iletişim hizmetlerinin tamamen kesildiğini duyurdu.

Türk Kızılay, "Üzülerek belirtmeliyiz ki, Gazze'de görev yapan yerel ekibimizle iletişim kuramıyoruz" açıklamasını yaptı.

Türk Kızılay'ın paylaşımı şu şekilde:

"Üzülerek belirtmeliyiz ki, Gazze'de görev yapan yerel ekibimizle iletişim kuramıyoruz. Maalesef hiçbir iletişim kanalı çalışmıyor ve tüm insani yardım çalışanları ile ilgili büyük bir endişe içindeyiz. Sivil halk, insani çalışanlar, sağlık profesyonelleri ve tesisler korunmalıdır."

Kaynak:Mehmet DEMİRHAN

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.