Şırnak’ta 17,4 Milyon TL’lik Bungalov Yatırımı Sona Yaklaştı
Şırnak Merkez’e bağlı Yoğurtçular Köyü kırsalında hayata geçirilmesi planlanan Marsel Palace Bungalov Projesi için 16 Şubat 2026’da sözleşme imzalandı. Gülnaz Bartan tarafından yürütülen ve 10 bungalovdan oluşan yatırım kapsamında, IPARD III Programı aracılığıyla 12 milyon 201 bin TL hibe desteği sağlandı.
Şırnak’ta kırsal turizmin geliştirilmesi ve bölge ekonomisinin güçlendirilmesi amacıyla hazırlanan yatırımlar sürüyor. Bu kapsamda, Yoğurtçular Köyü kırsalında yapılması planlanan Marsel Palace Bungalov Projesi, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) desteğiyle hayata geçiriliyor.
Gülnaz Bartan tarafından yürütülen proje, toplam 10 bungalovdan oluşan bir konaklama tesisi olarak planlandı. Kırsal turizme yönelik yatırımın sözleşmesi 16 Şubat 2026 tarihinde imzalanırken, proje IPARD III Programı kapsamında destek almaya hak kazandı.
Yatırımın yüzde 70’i hibe desteğiyle karşılanacak
Marsel Palace Bungalov Projesi’nin toplam yatırım tutarı 17 milyon 430 bin TL olarak açıklandı. Proje için belirlenen yüzde 70’lik destek oranı doğrultusunda yatırımcıya 12 milyon 201 bin TL hibe desteği sağlanacak.
TKDK uzmanları projeyi yerinde kontrol etti
TKDK Şırnak İrtibat Ofisi yerinde kontrol uzmanları, Marsel Palace Bungalov Projesi kapsamında sahada incelemelerde bulundu. Gerçekleştirilen kontrollerle yatırımın mevcut durumu yerinde değerlendirildi.
Kırsal turizme ve istihdama katkı hedefleniyor
Şırnak’ın turizm potansiyelini değerlendirmeyi amaçlayan proje ile kırsal bölgelerde konaklama olanaklarının artırılması, yerel ekonominin canlandırılması ve yeni istihdam alanlarının oluşturulması hedefleniyor.
Marsel Palace Bungalov Projesi’nin tamamlanmasıyla birlikte bölgedeki turizm hareketliliğine katkı sunması ve Yoğurtçular Köyü’nün kırsal turizm açısından daha fazla ilgi görmesine destek olması bekleniyor.



Kaynak:Şilan BAHŞİŞ

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.