Nail Kadırhan - Kelam

Nail Kadırhan - Kelam

Geççek…

Geççek…

 

Sevgili okurlar, değerli dostlar maalesef ülkedeki ekonomik kriz, işsizlik, hayat pahalılığı, elektrik faturaları, akaryakıt fiyatları gibi gibi halkı meşgul eden yoran ve hatta Avrupa ülkelerine kaçmak gibi sorunlar herkesin, herkesimin malumu. Durum böyle iken son zamanlarda önce Müjdat Gezen, Metin Akpınar ve Genco Erkal ile başlayan Sezen Aksu ile devam eden özgürlük vurgularına bence final şarkısı daha önce Hasankeyf’te yapılacak baraj, Rize’de yapılacak Hesler, Kazdağında altın aramaları, kadın cinayetleri vs vs de tepki gösteren Tarkan’ın YouTube de milyonlarca kez dinlenen şarkısı “Geççek” oldu.
Bir sanatçı cesur olmalı, toplumun sorununu dile getirebilmeli, hiçbir zaman yalakalık yaparak cebini düşünmemeli, dimdik toplumun yanında durabilmeli. Her zaman dik duruşlu bu düncesinden yola çıkarak toplumsal sorunların ironisinin yapıldığı bu şarkıdan bence iktidarın da, muhalefetin de, sanatçı, siyasetçi, hukukçu, gazeteci, işçi veya bütün toplumun kendine göre bir ders çıkarması gerekir.
Bana göre bu şarkı ve bu şarkının sözleri herkese bir ders niteliğindedir. Birileri yok şu sipariş, yok bu anlam, yok şuna işaret demeyi bırakıp şapkasını önüne koymalı.
Unutmayalım ki sanatçılar özgür ortamda sanat, gazeteciler özgür konuşacakları yazacakları bir ortam, vatandaş da özgür yaşam ve yaşam şekline karışılmadan refah içerisinde yaşam ister.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nail Kadırhan - Kelam Arşivi

Yitik

12 Temmuz 2023 Çarşamba 10:41