Nail Kadırhan - Kelam

Nail Kadırhan - Kelam

Geliyor mu gelmekte olan?…

Geliyor mu gelmekte olan?…

 

Sevgili dostlar, değerli okurlar; son günlerde yine gündem covid 19 ve yeni versiyonları yada saz arkadaşları. Şöyle bir baktım son 3 yılda her yeni gelen yıl bir öncekini aratır hale geldi. Hastalık (Korona), doların halay başı olmaya hazırlandığı ekonomik kriz, asgari ücretin açlık sınırının altında kalması, alım gücünün yok olması ve daralma, yangınlar, seller, iç ve dış güçler, beklenenden az gelen turistler gibi gibi… herkesi, hepimizi ters düz etti. Son günlerde yapılan maaş güncellemeleri ile herkesin içine biraz umut ışığı ufaktan süzülmeye başlarken, son zamanlarda yine sıra sıra dizilen elektrik, gaz, akaryakıt zamları daha ilk günden o ışıkları yoketmeye yetti. Ha pardon zammı dedi birileri? zamlara fiyat ayarlamaları diye yazıyorlar bazı arkadaşlar!
Hepinizin de tanık olduğu gibi birçok insan sevdiğini, yakınını, tanıdığını, komşusunu bir önce yılda olduğu gibi koronadan kaybetti. Birçoğu da halen bu hastalık nedeniyle hastanelerde tedavileri devam ediyor. Hastalıktan söz etmişken sağlık hizmeti veren, gecesini gündüzüne katarak ailelerini bile ihmal eden, etmek zorunda kalan sağlık emekçileri de en tepeden en aşağıya kadar bütün kadrolarda çalışan o güzel insanlar şiddete maruz kaldılar ve öldürüldüler ne yazık ki!
Değerli dostlar ve sevgili okurlar içinizi Daha fazla karartmak ve ruhunuzu daraltmak istemiyorum fakat, tedbirler azaltıldı korona bitti, bitiyor denildi. Ama son günlerde maalesef öyle olmadığına bir kez tanık olmaya başladık, korona ve yeni versiyonları yada saz arkadaşları yine artmaya başladı. Hacıların dönüş vakti de yaklaştı malumunuz ilk patlamayı umar dönüşünde yaşamıştık o yüzden şimdi de aklıma şu soru geldi. Geliyor mu gelmekte olan? Çünkü yetkililer de bu sefer uyarmaya başladıklarına göre tahmin ediyorum geliyor. Onun için özellikle kapalı kalabalık mekanlar, toplu taşıma ve kalabalık yerlerde temas ve maskeye dikkat etmeyi ihmal etmemeniz gerektiğini hatırlatmak istiyorum. Değerli dostlar denk geldi manzarayı koydum.
İşte bu virüsü geride bıraktığımızı, bırakacağımızı ümit ederken şimdi birde endişem var “umarım gelen gideni aratmaz.” 
Herkesin gönlünden geçenin gerçekleşmesi dileğiyle, umutların bir bir gerçek olacağı günlere…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nail Kadırhan - Kelam Arşivi

Yitik

12 Temmuz 2023 Çarşamba 10:41