Nail Kadırhan - Kelam

Nail Kadırhan - Kelam

Hasta var, hastane var, doktor yok

Hasta var, hastane var, doktor yok

Şırnak’ta eksik personel ve donanım eksikliği nedeniyle sağlık sorunlarının her geçen gün daha da derinleşerek arttığı dikkat çekiyor.

Şırnak - Şırnak il merkezi başta olmak üzere il genelinde eksik personel ve donanım eksikliği nedeniyle sağlık sorunlarının her geçen gün daha da derinleşerek arttığı dikkat çekiyor.
Kısa bir süre önce yapımı tamamlanarak hizmete giren Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde kadın doğum uzmanı, ve çocuk hastalıkları gibi branşlarda çok ciddi eksikliklerin olduğu bildirildi. 
Şırnak il merkezinde kadın ve çocuklara hizmet veren bu hastanenin yanısıra  Cizre Devlet Hastanesi’nde bazen günde 20 doğum gerçekleştirilirken doktor sayısı 2 ya da 3 tane olduğunu belirten vatandaşlar, “Hasta var hastane var Dr. yok. Doktorlar hangisine yetişsin. Doğuma mı girsin, acile mi baksın, doğumhaneye mi baksın, sezaryene mi baksın ya da polikliniğe mi baksın? Hasta yoğunluğundan dolayı varandaşların taleplerine yetişmeleri neredeyse olanaksız. Yine doktor kadar önemli olan sorunların başında ekipman eksikliğidir. Şırnak il merkezinde Emar (MR) cihazı yokken ilçelere vatandaşlar MR için 2-3 aydan önce randevu bulamıyor.“ dediler.
Şırnak il merkezinde vatandaşların iddialarına göre, ihalesi yapılan MR cihazının daha önce ihaleyi alan kişinin kendi cihazını sökmediği ve ihaleyi yeni alan kişinin de bu yüzden cihazını kuramadığından dolayı sıkıntı yaşadıklarını bildirdi. 
Yanlış uygulanan sağlık politikaların yarattığı aksaklıkların faturasının bedelini sağlık çalışanlarının ödemek zorunda kaldığını kaydeden vatandaşlar şunları söyledi:
“ Sağlık hizmetlerindeki bu aksamaların faturası hekimler ile sağlık çalışanlarının üzerine yığılmış durumda. Bu sorunların sorumlusu olarak sağlık çalışanları görülüyor. Halk, sistem aksadığı veya randevu alamadığı zaman olayın sorumlusu olarak sağlık çalışanlarını sorumlu tutuluyor ve maalesef bunlar sağlıkta şiddete dönüşüyor.”

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nail Kadırhan - Kelam Arşivi

Yitik

12 Temmuz 2023 Çarşamba 10:41