İdilliler Ziraat Fakültesi Taşınmasın Diye Oturma Eylemine Başladılar

Şırnak Üniversitesi'nin İdil Ziraat Fakültesinin Şırnak'a taşınma kararına karşı tepkiler giderek büyüyor. Şırnak'ın İdil ilçesinde vatandaşlar "Fakülteme Dokunma" pankartı altına oturma eylemine başladılar.

Şırnak Üniversitesine bağlı olarak 2013 yılında İdil ilçesinde kurulan Ziraat Fakültesi için, Rektörlüğün Şırnak merkeze taşıma kararı alması ilçe sakinlerini ayağı kaldırmıştı. Ak Parti dahil bütün siyasi parti başkanları, oda, dernek ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri basın açıklaması yapıp okul önünde basın açıklamasında bulunmuştu.

Fakültenin İdil’den Şırnak’a götürülmemesi için gece gündüz Fakülte binası önünde başlatılan nöbet devam ediyor. Son gece nöbetini Ziraat Odası başkanı Ahmet Yağan, Esnaf ve Sanatkarlar Odası başkanı Nuri Aykan, HÜDA PAR ilçe başkanı M. Selim Narçin ve Yeniden refah partisi ilçe başkanı Sadullah Yılmaz tuttu.

Toplam 159 Öğrencisi Var, 11 Bölüm Bulunuyor

İdil ilçesinde 2013 yılından beri faaliyette olan Ziraat Fakültesinde 11 bölümde 150 öğrenci eğitim görüyor. İdil’de bulunan İdil meslek Yüksekokulunda ise 330 öğrenci eğitim görüyor. İlçenin sosyal yaşamı ve ekonomisine katkı sağlayan Fakülteyi, Şırnak Üniversitesi Senatosu, tasarruf tedbirleri, lojman sorunu ve diğer fakültelerin merkez kampüste olmasını gerekçe göstererek, merkeze taşıma kararı almıştı.

Kaynak:Mehmet DEMİRHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.