Nail Kadırhan - Kelam

Nail Kadırhan - Kelam

İstanbul’da insanlık yandı…

İstanbul’da insanlık yandı…

 

Sevgili okurlar, değerli dostlar; geçtiğimiz gün İstanbul’da Galata Kulesi yakınlarında bir vatandaş kendini yaktı. Biranda alevler içerisinde kalan vatandaş yanarken hemen yanıbaşında aralarında çocukların dahi bulunduğu bir kalabalık sadece izlerken ve bir kısmı da ellerindeki cep telefonu ile kaydetti. Yanarak yere düşen vatandaşın durumuna sessiz kalamayan sanırım esnaf olan bir kişi yangın söndürücü ile müdahale ederek, söndürdü. Ağır yaralanan genç hastaneye kaldırıldı.
Bence yanan o genç değildi. Hangi ara bu kadar duyarsız hale geldi bu toplum? Sebebi neydi? O insanı bu son noktaya getiren neydi? Belki hiç bilinmeyecek. Yalnız bir insan hayatı o kayıtlardan çok daha değerliydi. Bir insan hayatı bu kadar mı ucuzladı? 
Bana sorarsanız, yada ben kendi fikrimi kayda geçireyim, “İstanbul’da yanan bir genç değildi sadece, İstanbul’da insanlık yandı.”
Evet şartlar toplumun tamamı için zor ve görünen o ki her geçen gün daha da zorlaşacak. Fakat görünen o ki, o yıllar önceki duyarlılık, toplumsal dayanışma ve insanlık da, o güzel atlara binip gitmişler bu diyarlardan. 
İnsanlığı yeniden hatırlamak dileğiyle…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nail Kadırhan - Kelam Arşivi

Yitik

12 Temmuz 2023 Çarşamba 10:41