Müjde! Sağlık Bakanlığı 216 sürekli işçi alımı yapacak! İşte sürekli işçi alımı başvuru şartları ve tarihleri

Müjde! Sağlık Bakanlığı 216 sürekli işçi alımı yapacak! İşte sürekli işçi alımı başvuru şartları ve tarihleri

Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan ilana göre, taşra teşkilatında görevlendirilmek üzere 216 engelli sürekli işçi alımı yapılacağını duyurdu. İşte Sağlık Bakanlığının alacağı personel alım ilanının detayları ve şartları...

Sağlık Bakanlığı 2023 engelli sürekli işçi alımını duyurdu. Yapılan açıklamada 216 engelli bireyin taşra teşkilatında görevlendirileceği belirtildi.

Sağlık Bakanlığı, 2023 yılında engelli sürekli işçi alımı için ilan yayınlandı. Bu haberimizde, Sağlık Bakanlığı'nın engelli işçi alımı hakkındaki detayları ve başvuru şartlarını detaylı bir şekilde inceleyeceğiz.

Sağlık Bakanlığı 216 engelli işçi alacak: Engelli sürekli işçi alımı başvuru şartları ve tarihleri - 1

İlan Detayları

Sağlık Bakanlığı, 4857 sayılı İş Kanunu'nun 30. maddesi ve ilgili hükümlerine dayanarak Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik çerçevesinde taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere 216 engelli sürekli işçi alımı yapacaktır.

Başvuru Süreci

İlgilenen adaylar, belirtilen şartları taşıdıkları takdirde Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) esube.iskur.gov.tr resmi web sitesi üzerinden 01/11/2023 – 06/11/2023 tarihleri arasında başvurularını elektronik (online) olarak gerçekleştirebilirler.

Engelli İşçi Alımı Başvuru Şartları

Sürekli işçi kadrolarına başvuracak adayların aşağıdaki şartları taşımaları gerekmektedir:

1. Mevzuata Uygunluk

Başvuran adaylar, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin (1), (4), (6) ve (7) numaralı alt bentlerinde belirtilen şartlar ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik'in 4. maddesinin birinci fıkrasında yer alan şartları taşımalıdır. (Yabancı uyruklu adaylar tercih yapamaz.)

2. Yaş Kriteri

Başvuru tarihinin son günü itibarıyla 18 yaşını tamamlamış olmak gerekmektedir.

3. Yaş Sınırlaması

Başvuru tarihinin ilk günü itibarıyla 40 yaşını doldurmamış olmak gerekmektedir. (01/11/1983 ve sonrası doğumlular başvuru yapabilir.)

4. Eğitim Durumu

Başvurulan meslek için belirlenen bir okuldan (bölümden/programdan) son başvuru tarihi itibariyle mezun olmak ve istenilen belgelere son başvuru tarihi itibariyle sahip olmak gerekmektedir.

5. Sağlık Durumu

Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamalıdır. (Atanmaya hak kazanan adaylardan istenecektir.)

6. Öncelik Hakkı

İşe göndermede öncelik hakkına sahip olan adaylardan, belirtilen Yönetmelik'in 5. maddesinin birinci fıkrasında belirtilen öncelikli durumlarını gösterir belgeye sahip olmak gerekmektedir.

7. Güvenlik Soruşturması

7315 sayılı Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu hükümlerine göre arşiv araştırması sonucuna göre atama işlemi yönünden bir engeli bulunmamak gerekmektedir.

8. Sağlık Raporu

Engelli sürekli işçi kadroları için Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik'in 3. maddesinin birinci fıkrasının (ı) bendinde tanımlandığı şekilde sağlık kurulu raporuyla belgelendirmek gerekmektedir.

Sağlık Bakanlığı 2023 engelli sürekli işçi alımı için başvuru yapacak adayların yukarıdaki şartları detaylı bir şekilde incelemeleri ve gereklilikleri yerine getirmeleri gerekmektedir. Başvuru süresi ve şartlara uygunluk konusunda dikkatli olmak, bu fırsatı yakalamak için önemlidir.

Kaynak:Mehmet DEMİRHAN

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.