Şırnak Eğitim’de Sınıfta Kaldı!

Şırnak Eğitim’de Sınıfta Kaldı!

Şırnak eğitim konusunda her sene açıklanan verilerle 81 il içerisinde en son sıralarda yer alıyor. Bunun sebebi de kaliteli bir eğitim ortamının olmaması ve müdür krizinin yaşanması.

Şırnak eğitim konusunda her sene açıklanan verilerle 81 il içerisinde en son sıralarda yer alıyor! Peki bunun sebebi ne? Çocuklarımızın tembelliğinden mi yoksa kalitesiz bir eğitim aldıklarından mı? Bunlar tartışmaya açık konular. Ama bir gerçek var ki oda Şırnak’ta bulunan öğrencilerin kalifiyeli bir eğitim almadıkları ve gerekli eğitim ortamının oluşturulmadığı.

Milli Eğitim Müdürü krizi yaşanan Şırnak’ta bu sene yüzlerce belki de binlerce öğrenci ve aileler eğitim konusunda mağdur oldu. Yıkılacak okullarla ilgili geç kararların alınması, yeterli sorumluluğun alınmaması ve denetimlerin yapılmaması Şırnak’ta öğrencileri bu sene dışarda bıraktı. Peki eğitim konusunda bu kadar sıkıntılı bir memleket olan Şırnak’ta, öğrencilerden nasıl bir başarı beklenebilir? Diğer illerdeki çocuklarla eşit bir seviyede mi eğitim veriliyor? Bütün bu soruların cevabı aslında her sene açıklanan Türkiye geneli sınav sonuçlarında belli oluyor. Sahipsiz olan Şırnak çocukları, büyüklerinin alamadığı sorumluluklar yüzünden gelecekleri kararıyor.

Kaynak:Mehmet DEMİRHAN

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum