Şırnak Üniversitesi 7-10 Yaş Grubu Temel Robotik Kodlama Eğitimi Verecek

Şırnak Üniversitesi 7-10 Yaş Grubu Temel Robotik Kodlama Eğitimi Verecek

Şırnak Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi 7-10 Yaş Grubu Temel Robotik Kodlama Eğitimi verecek.

Şırnak Üniversitesinden yapılan açıklamada Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (ŞÜSEM) tarafından açılan eğitime 7-10 yaş arası ilkokul öğrencilerinin başvurabilecekleri aktarıldı.

Eğitim ücretinin 750 Türk Lirası olduğu belirtilen açıklamada başvuruların 06-19 Aralık tarihleri arasında online olarak alınacağı bildirildi.

Eğitim programına kayıt yaptırdıktan sonra, herhangi bir nedenle programdan ayrılan katılımcılara ödemiş oldukları ücretin iade edilmeyeceği bildirilen duyuruda şu ifadelere yer verildi: “Kazanma hakkı online başvuru sırasına göredir. Buna göre başvuru sırasındaki ilk 14 kişi oluşturulacak ilk sınıfa kayıt ettirilir. Kesin kayıt yapmadan ve eğitim ücreti ödemeden önce Şırnak Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Eğitim Programları Yönergesinin okunması önerilir.”

Dersler uygulamalı yürütülecek olup Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü tarafından belirlenen derslikte sürdürülecek.

Eğitimin gelişim amaçlı olduğu açıklanan duyuruda istihdam garantisinin verilmediği, kurs sonunda ise katılım belgesi verileceği söylendi.

Robotik Kodlama eğitim programı 25 saat olarak planlanmış ve kaydı kesinleşmiş asgari 10 kursiyer ile başlatılacak.

Eğitim tarihi ve yeri Şırnak Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (ŞÜSEM) tarafından ilan edilecek.

Dersler Cumartesi günleri 2,5 saat olarak işlenecek olup katılımcıların ortak kararıyla değişiklik yapılabilir.

Eğitimde sırasıyla; Tanışma ve hazır bulunuşluluk kontrolü, Kodlama çubukları ile 1-2 ve çok adımlı kod yazma, duyusal kodlama, Yüzey matı ile 1-2 ve çok adımlı kod yazma, bedensel kodlama, DOC Robot ile çok adımlı somut kodlama, Aynısını bulma ve fonksiyon yazma uygulamaları, Bilgisayar üzerinde kodlamaya geçiş, Kodlamada hata ayıklama, döngüler ve koşullandırıcılar, İf ve while döngüleri, içiçe fonksiyonlar, Scratch ile kod yazma, Algoritma mantığı kazanımları elde edilecektir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.