Şırnak'ta 'Hayat Boyu Öğrenme' sergisi açıldı

Şırnak’ta, 'Hayat Boyu Öğrenme' haftası kapsamında, sergi açıldı.

Şırnak, 'Hayat Boyu Öğrenme' haftası etkinlikleri kapsamında, el emeği ürünler sergide beğeniye sunuldu. Sergi öncesi Protokol ve kursiyeler Cumhuriyet Meydanı’ndan kent meydanına kadar bando eşliği yürüyüş gerçekleştirdiler.

Halk Eğitim Merkezi, Aile Destek Merkezleri (ADEM) ve Çok Amaçlı Toplum Merkezleri (ÇATOM) kursiyerlerinin ürünlerinin beğeniye sunulduğu Kent Meydanındaki serginin açılışına, Vali Osman Bilgin, Belediye Başkanı vekili Ömer Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Cemal Dalman, Milli Eğitim Müdürü Mirza Çazım ve çok sayıda vatandaş katıldı. Serginin açılışında konuşan Vali Osman Bilgin; “Bugün yaptığımız faaliyetlerin hem başarısını görme hem de başarı sonunda halkın teoriğini alma günü. İlimiz çok şükür her yönü ile adından güzel bahsettiren bir il. Bugün yapmış olduğumuz bu faaliyet aynı zamanda Türkiye yüzyılının yeni tohumlarının ilk döneminin yeni tohumlarını hep beraber atmış olacağız. Çok şükür ki ülkemiz her yönü ile eğitimde, sağlıkta, kültürde her alanda gelişim ve değişim sağlıyor. Bu gelişim ve değişim olumlu yönde olan bir delişim ve değişim. İlimizde aile destek merkezleri, çok amaçlı toplum merkezleri bölgemizde ve hatta ülkemizdeki en çok merkezin bulunduğu ildeyiz. Burada kadınlarımız çok yönlü olarak hayatın her aşamasında, her yaştan çok yönlü olarak eğitimlerini yapıp geleceklerine daha özgür ve daha güvenle hepsinden önemlisi de birey olarak tek başına ayakta durmanın verdiği cesaret ile bakıyor. Kadınlarımızın bu mutluluğu çok ama çok mutlu ediyor. Kadın demek aile demektir, toplum demektir, millet demektir. Geleceğimizi yetiştiren kadınlarımız. Adem ve çatomlarımızı çok yönlü olarak değiştiriyoruz. Son dönemde çıkan mevzuat ile kadınlarımız bu merkezlerde hayat boyu öğrenmenin verdiği her türlü imkandan yararlanarak ve ücret alarak çalışmalarını ileri aşamalara götürüyorlar. Aynı zamanda halk eğitim faaliyetlerimiz hem sporda hemde gençliğin kendini geliştirme alanında ilimiz Türkiye’de ilk 10 sırada bu bizim için çok büyük mutluluk verici. Bu şunu gösteriyor Şırnak terör belasından hem güvenlik sektörünün mücadelesi anlamında hemde halkımızın yeniliğe uyum, gelişim ve değişim anlamında çok hızlı bir değişim yaşıyor. Bu bizi mutlu ediyor. İnşallah bundan sonraki süreçte hayat boyu öğrenmeyi kapsayan tüm kurumlarımızı daha da geliştirerek zenginleştirerek halkımızın halk eğitim ve yaşam boyu faaliyetlerine ulaşmasını sağlayacağız” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mirza Çazım ise; “İlimizde 2022-2023 Eğitim Öğretim yılı Eylül ayı itibari ile 326’sı okuma yazma, 4.886’sı genel, 1554’ü mesleki olmak üzere 6.766 kurs açılmıştır. Bu kurslardan 68.000’i kadın; 51.000’ü erkek olmak üzere toplamda 119.000 vatandaşımız faydalanmıştır. Toplam nüfusa uyarlandığında nüfus oranımıza göre her 100 vatandaşımızdan 21’i ilimizde açılan kurslarda kayıt imkânı yakalamıştır” dedi.

Yapılan konuşmalardan sonra folklor gösterisi gerçekleştirildi. Daha sonra Vali Bilgin ve beraberindekiler kursiyerlerin emeklerinin sergilendiği tezgahları dolaştılar. Kıl çadırında defler eşliğinde Türkçe ve Kürtçe şarkılar dinlediler.

img-0618.jpgimg-0619.jpgimg-0623.jpgimg-0637.jpg

img-0648.jpgimg-0657.jpgimg-0672.jpgimg-0669.jpg

Kaynak:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.