Şırnak'ta Yaşanan Yangının İç Yüzü! Tüm Vatandaşları Sağduyulu Olmaya Çağırıyoruz!

Şırnak'ta Yaşanan Yangının İç Yüzü! Tüm Vatandaşları Sağduyulu Olmaya Çağırıyoruz!

Şırnak'ta dün yaşanan olay ile ilgili şehirde farklı senaryolar kurulmasının ardından böyle bir haber yapma gereği duyduk. Tüm vatandaşları olayın iç yüzünü bilmeden ön yargı ile yaklaşmamalarını ve daha duyarlı olmalarını davet ediyoruz.

Şırnak'ta yaşayan vatandaşlara sağduyu çağrısı. Şırnak'ta bir olay yaşandığı zaman daha olayın iç yüzü ve aslı ortaya çıkmadan vatandaşlar tarafından türlü türlü senaryolar ortaya atılıyor iftiraya varan iddialara gündeme geliyor ve bir anda tüm bu yalan ve yanlışlar şehre yayılıyor. Bu hepimiz açısından büyük bir sorun teşkil ediyor. Örnek olarak dünkü olay gösterilecek olursak, daha çocuklar hastaneye yetişmeden herkes komplo teorileri üretmeye ve bir şeylerle suçlamaya başladı. Herkes kendini o an o ailelerin yerine koyup empati yapmak yerine suçlamayı ve dedikodularla ailelerin acısına bir acı daha eklemeye çalıştı. Ön yargılarla çocuklara farklı senaryolarda suçlu muamelesi yapıldı.

Bunu yapmak yerine olayın gerçek yüzünün ortaya çıkmasını beklemek en doğrusu değil mi?

Dünkü olayda bu çocukların kendi telefonlarındaki görüntüler olayın oyun oynarken benzin ve ateşle oynamaları sonucu ortaya çıktığı aşikar. Biraz vicdan, biraz merhamet ve biraz da empati diyoruz.

Şırnaklı Vatandaşları Şehirde Yaşanan Olaylar Konusunda Daha Duyarlı Olmaya Davet Ediyoruz!

Kaynak:Şilan BAHŞİŞ

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.