Nail Kadırhan - Kelam

Nail Kadırhan - Kelam

Yetmez ama evet yerine, ağlarım da giderimde

Yetmez ama evet yerine, ağlarım da giderimde

 

Sevgili okurlar dünyanın neresinde olursa olsun insanların ölümlerini tasvip etmek elbette insanlık suçuna ortak olmaktır. 
TBMM de yeni bir tezkere oylanmasını birçoğunuz gibi canlı olarak izledim ve tezkere üzerine yapılan konuşmaları da can kulağıyla dinledim.
Benim anladığım ve çıkardığım özellikle iktidar iddiası olan bazı partilerin “Yetmez ama evet yerine, ağlarım da giderimde” tavırlarıydı. Örnek vermek gerekirse şimdiye kadar onay verilen tezkerelerden sonuç alınamadığı, yeni tezkerenin 1 değil 2 yıllık olması gelecek hükümetim de bağlayıcısı olması, yabancı askerlerin gelişine onay vermesi gibi gibi sorunlara dikkat çekerek yine de evet diyeceklerini belirtmesiydi.
Oysa BM 51. Madde dışardan yapılacak saldırılara karşı açık ve tezkereye de gerek olmadığını gösteriyor. 
BM'nin 51. maddesinde kullanılan ifade şöyle:
“Hiçbir şey, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi uluslararası barış ve güvenliği sağlayacak tüm önlemleri alana dek, askeri saldırıya uğramış Birleşmiş Milletler üyesi ülkenin bireysel yada kollektif meşru müdafaa hakkına zarar veremez. Savunma hakkını kullanmak üzere üyeler tarafından alınan önlemler anında Güvenlik Konseyi'ne bildirilir ve hiçbir şekilde Güvenlik Konseyi'nin, mevcut şart çerçevesinde, uluslararası barış ve düzeni sağlama yönünde hareket etme yetkisi ve sorumluluğunu etkileyemez."
Peki o zaman şöyle bir soru sormak gerekiyor neden 2 yıllık tezkere diye düşünmez mi? İnsanlar… madem sonuç alınamayacağına kanaat getiriyorsunuz neden kabul ediyorsun? Ha bir partinin temsilcisi iktidar milletvekillerinin yeteri ilgi göstermediğini üzerine basa basa söylüyor ise o zaman demezler mi bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.
Sonuçta başta da dile getirdiğim gibi hayırlı olacağına inanmadığınız bir şeye neden kabul, yoksa eleştirdiğiniz gibi oy için mi? Peki yarın dileriz olmaz ama olurda insanlar evlatlarını yitirirse “vebalini alacağız mı” diyorsunuz. 
Vekalet savaşlarında Irakta 2 milyon Suriye’de 1 milyon cana kıydılar. Evinden barkından yurdundan olan milyonlar hariç.
Sonuç mu? Irak ve Suriye’nin 2 yıllık ve Lübnan’ın 1 yıllık tezkeresi meclisten geçti.
Haydi hayırlısı…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nail Kadırhan - Kelam Arşivi

Yitik

12 Temmuz 2023 Çarşamba 10:41