Nail Kadırhan - Kelam

Nail Kadırhan - Kelam

Yine kriz,  yine fırsat ve DEDAŞ 

Yine kriz,  yine fırsat ve DEDAŞ 

Evet sevgili okurlar, değerli dostlar Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak illerinde milyonlarca kişiye elektrik veren DEDAŞ’ın Elektrik pazarlama Aş. yine krizi fırsata çevirmede hiç zaman kaybetmemiş. 9 Eylül 2021 de yine yazmıştım o zaman da Korona virüsünden önce genellikle gündüzleri çalışmalarını yürüten bu kurum herkes, bütün yetkililerin uyarılarına, çağrılarına ve bazı yerlerde yasal kısıtlamalarla “Evde Kal’ır iken sayaç okuma ekipleri gece yarılarında sayaç okuyarak gecenin 01.37sinde bir de aboneye mesajla faturalarının kesildiğini ve miktarını gönderme görevini ifa ediyorlar. Sizce de alkışı haketmediler mi? demiştim.
Ha şimdi ne oldu da yine gündeme geldi evet yine kriz yine fırsatçılık. Elektriğe gelen zammı anlatmama gerek yok çünkü herkes iliklerine kadar hissederek yaşıyor. Hani zaman zaman indirimlerle iligili reklamlar görürüz, “Patron çıldırdı indirdi” diye şimdi de patron çıldırdı ama nereye kadar yükseltecek kestiremiyor kimsecikler. Diğer bölgeleri araştırma fırsatım olmadı o yüzden onlarla ilgili birşey diyemiyorum fakat DEDAŞ ekipleri hani “sanırsam” aldıkları emir gereği bu kış sanki millet elektrik faturasını bırakıp kaçacak gibi bir tek faturanın üzerinden birkaç gün geçtikten sonra “tak” diye hemen ya bina girişine yada varsa posta kutusuna uyarı kağıdı bırakıp arkadan da “şak” diye abonenin elektriğini kesiyor. Nasıl da takdir edilecek bir hareket değilmi? O faturaya nurtopu gibi birde açma kapama bedeli bindiriveriyor. Tililili…
Peki hiç bu sayın yetkili düşünmez mi acaba bu abone işsiz mi kaldı? Maaşı mı geç aldı? Yoksa bir önceki ay 200 olan fatura 500 gittiği için parayı denk getirmeye mi çalışıyor? 
Anlayacağınız, “Yine kriz,  yine fırsat ve DEDAŞ” şaşırdık mı? Hayır asla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Nail Kadırhan - Kelam Arşivi

Yitik

12 Temmuz 2023 Çarşamba 10:41