Nail Kadırhan - Kelam

Nail Kadırhan - Kelam

Yitik

Yitik

Bugünlerde çokça tık alan hem ulusal, hem yerel yayın yapan internet gazetesinde Van’da uyuşturucu kullanım yaşı 10’a indi diye haber vardi. Duvar’dan genç gazeteci arkadaşımız Kadir’in di haber. Iç geçirdim uzun uzun sadece Vanlı çocuklar mı bu illetin pençesine düşen diye. Elbette hayır. Türkiye’de ve bölgenin pek çok şehrinde gençler, çocuklar malesef uyuşturunun kurbanı olmuş durumda. Dünyada adı yeni duyulmaya başlayan sentetik uyuşturuculardan birçok ilde ölümler bile var.

Ne garip kimilerine göre müslüman muhafazakar, kimilerine göre yurtsever, kimilerine göre Türk, kimilerine göre Kürt kardeşlerimiz diye tanımlanan halkımızın evlatları söz konusu olunca her tanımlamayı kullanan susuveririyor. Bugün Üc maymunu oynamaktan vaz geçin hele soruverin yeni içişleri bakanına niye bunca uyuşturucu tüketimi yaygın, nasıl temin ediliyor, kimler satıyor? Kimler aracılık yapıyor? Ulaşılması neden bu kadar kolay? Çok değil bir ili ay sonra okullar açılacak. Okul çevreleri yeteri disipline edilemez ve önlem alınmazsa inanın sonuç çok daha vahim olacak. Gözümüz yok babam da, milletin evladının hayatı üzerinden edinilen servetlerin kaynağını sormak görevi değilmidir sayın vekillerin. Halkımızın gazetecisi çocuklar haberini yapmış bakın.Hele soru verin yazın bir soru önergesi yada annelerle elinize sopayi alarak gelecek eğitim ögretim dönemi dikilin okul önlerine önce ben gelip dikileceğim yanınıza emin olun. 10 yaş bu sizin, benim, hepimizin evladı cocuğu, torunu, yeğeni olabilir. 3 maymunu oynama devri bitti hepimize şeytan “artık gör” diyor. Gençler çocuklar elden gidiyor.

İllerdeki, ilçelerdeki veya toplu taşıma ile eğitimin yapıldığı yerleşim birimindeki yerlerde görev yapan veya yapacak olan sayın yetkililer ve güvenlik görevlileri lütfen evli iseniz kendi çocuklarınıza, bekar iseniz yakınlarınıza nasıl zarar gelmesini istemiyorsanız tüm çocukları, gençleri öyle görün ve öyle hissederek çalışın ki topluma gerçekten sahip çıkın.

Bu iletin önüne geçilmezse yitik bir nesil ve geleceği karanlık bir ülkeyi kendi ellerimizle inşa etmiş olacağız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nail Kadırhan - Kelam Arşivi