Nail Kadırhan - Kelam

Nail Kadırhan - Kelam

Aday Kılıçdaroğlu mu? Akşener(İmamoğlu) mi?

Aday Kılıçdaroğlu mu? Akşener(İmamoğlu) mi?

Sevgili okurlar, son günlerde sanırım sizlerde benim gibi muhalefet partileri arasındaki sessizlik yada dumanlı havayı sezmişsinizdir.
Seçime giden yol kısaldıkça bana sana sanki sorunların derinleştiği gibi gelmeye başladı. Neden böyle bir başlık dediğinizi duyar gibiyim. İYi Parti Genel Başkanı Meral Akşener aylar öncesinden ben Cumhurbaşkanı adayı değilim, Başbakan adayıyım dedi. Yaklaşık bir yıldır da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise mitinglerde, konuşmalarda “Ben” demeye devam ediyor. Ve son zamanlarda birçok etkinlikte de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu işe hem birlikte poz veriyor, hemde karşılıklı iltifatlar havada uçuşuyor. Buda hem her iki parti yetkilileri, üyeleri veya seçmenlerininin kafasını karıştırmakta diye düşünüyorum.
Seçime yaklaşırken elbette adaylık, hükümet programı, ittifaklar, seçim güvenliği gibi meselelerin getirdiği gerginlikler de üzerine eklenince özellikle İYİ Parti ve CHP kulislerinde havanın dumanlı olduğu gözlemlenmektedir.
Son günlerde AK Parti heyetinin yeni anayasa çalışmaları kapsamında parlementoda olan bütün partileri ziyareti sonrası Akşener’in bu sefer de dönüp HDP’ye yüklenmesi HDP seçmeninin bu ittifak ile olmayan ilişkilerin sorgulanması gerektiğini söyletti. Oysa AK Parti heyeti İYİ Partinin de aralarında olduğu diğer partileri de ziyaret etti.
Bu ülkede orta akıllı herkes bilir ki, bu tür çıkışlar artık bu söylemlerde bulunan partilere oy getirmez. Bir ülkeyi yönetmeye aday bir siyasetçi 9 düşünüp 1 söylemeli.
Ülkenin derinleşen sorunları ziyaret veya söylemleri çoktan geçmiş olduğunu görmeyen iktidar da muhalefet de ülkeyi sıkıntılardan çıkaracak gibi görünmüyor. Haydi hayırlısı…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nail Kadırhan - Kelam Arşivi

Yitik

12 Temmuz 2023 Çarşamba 10:41