Nail Kadırhan - Kelam

Nail Kadırhan - Kelam

Amacınız iş yapmak mı? İşi ağırlaştırmak mı?

Amacınız iş yapmak mı? İşi ağırlaştırmak mı?

Sevgili okurlar, Bartın'ın Amasra ilçesindeki maden ocağında meydana gelen facia,  41 madencinin hayatını kaybetmesi Türkiye'yi yasa boğdu. Patlamanın ardından siyasiler olay yerine akın etmeye başladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere, bakanlar, iktidar ve muhalefetteki partilerin genel başkanları, genel başkan yardımcılarından oluşan heyetler, milletvekilleri, tüm programlarını iptal edip Bartın'a hareket etti.
Önce birileri  "trafo kaynaklı" olduğunu açıkladı. Ardından ilgililer "grizu patlaması" dedi. Bazıları açıklamasını sildi. Patlamanın nedeni ne olursa olsun, gidenlerin geri gelmeyeceği kesin bilgi.
Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı 3 savcı görevlendirip soruşturma başlattı ve diğer 
yetkililer de konuyu inceliyor.
Bartın'daki herkes canla başla mahsur kalan madencilerin biran önce kurtarılması, yaralı kurtarılan madencilerin iyileştirilmesi, patlamada ihmal olup olmadığının araştırılması gibi her konuda büyük bir özveriyle koşturuyor. 
Tam da herkes işini yaparken, görevinin başındayken, Bartın'a Amasra'ya etkili, yetkili herkesin gitmesi üzüntü ve yorgunluk içerisinde olan bu kişiler gelen üst düzey yetkililerle ilgilenmek zorunda kalıyor.
Tamam da sizin Bartın'da, Amasra'da, maden ocağında, patlama yerinde ne işiniz var?
Olay üzerinden siyasi kazanım elde etme peşinde olduğunuz bir gerçek. Siz oraya gittiğiniz için canlarını kaybedenlerin acıları mı dinecek?
Şu şunu yaptı, bu burdan geçti çok anlamlı değil. Zaten bu tür olaylarda konser, eğlence, miting, gösteri, açılış, tören ve bazı programların, yurt dışı gezilerinin ertelenmesi veya iptal edilmesi gayet yerinde ve olması gereken bir davranıştır.
Aynı sorunu defalarca çeşitli doğal afet ve benzer olaylara tanık olmuş ve yaşamışız.
İşin gerçeği büyür olaylar karşısında başta devlet üst yönetimi olmak üzere siyasilerin olay yerine gitmesi, çalışmalara destek değil, ağırlaştırmaya sebep oluyor. ilgili bir bakan veya yetkilinin bölgeye giderek oradaki koordinasyonu sağlaması gayet normaldir. Onun ötesindeki siyasi ziyaretler, tamamen işgüzarlık örneğidir.  
Doğrusu  taziye ve geçmiş olsun dilekleri için arama kurtarma çalışmaları tamamlandıktan sonra bölgeye gidilmesidir.
Hayatını kaybedenlere rahmet, ailelerine başsağlığı ve yaralılara acil şifalar diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nail Kadırhan - Kelam Arşivi

Yitik

12 Temmuz 2023 Çarşamba 10:41