Nail Kadırhan - Kelam

Nail Kadırhan - Kelam

Anketler ve gerçekler

Anketler ve gerçekler

Sevgili dostlar; elbette herkes 14 Mayıs tarihinde yapılacak olan seçimlere kitlendi diyebiliriz artık.

Aylardır şu ittifak bu kadar oy oranıyla şu sırada, öteki ittifak bu kadar oy oranı ile bir diğeri şu kadar alacak diye diye neredeyse hergün medyada suni gündemler oluşturuluyor ve hatta milletvekili sayılarına kadar neredeyse tahminler yürütüyordu. Ama partiler adaylarını açıkladıktan ve adaylar YSK tarafından ilan edildikten sonra sanırım şu ana kadar tapılan anketlerin çoğunun ısmarlama olduğunu herkes yavaş yavaş görmeye başladı.

Adaylar halk için mi? Kendileri için mi? Daha iyi görülmeye başlandı. Özellikle Doğu ve Güneydoğudaki adaylara bakıldığında bu daha da net görülüyor. Bir ilde 4 yakın akraba 4 ayrı partiden ve hepsi de birinci sıradan. Bütün oyları topladığında bir milletvekili oyu kadar etmeyen nasıl bir murad ediliyor? Açıkçası hem partiler hem de adaylar arasında ne amaçlamış bilemedim.

Malum parti kapatmanın zorlaştırıldığı belirtilen ülkede HDP bu tehditle hala karşı karşıya. Onun için d yeni bir siyasi parti yani Yeşil Sol Parti çatısı altında seçimlere girecek. Tüm partilerin sahaya indiğini görüyorum. Fakat anketleri yapanların da artık sahaya inmelerinin gerektiğini düşünüyorum. Neden mi? Sanırım bilgisayar ve telefonla yaptıkları anketleri güncellemeleri gerekecek.

Genelde ülke bazında özellikle de bölgede insanların artık korkmadan renklerini belli etmeye başladıklarını görüyorum. Bunun da anket şirketlerinin ve siparişle anket yaptıranların evdeki hesabının çarşıya uymadığını gösteriyor. Bazı siyasetçilerin istifaya çağrılması, bazılarının boş salona konuşmaları, bazı aday adayları ile belirlenen adaylara gösterilen tepkiler verilebilinecek örneklerdir.

Anketler ve gerçekler ortaya çıkmaya başladı. Birçok siyasi parti ve anket şirketlerinin yanlı ve yanlış sonuçları onlar için hayal kırıklığı yaratacak gibi gibi…

Haydi bakalım hayırlısı olsun

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nail Kadırhan - Kelam Arşivi

Yitik

12 Temmuz 2023 Çarşamba 10:41