Nüpelda BAYRAM / Diyetisyen

Nüpelda BAYRAM / Diyetisyen

BESLENMEDE DOĞRU BİLİNEN YANLIŞLAR

Aç kalarak zayıflandığının, ekmeğin kilo aldırdığının, diyet ürünlerinin zayıflattığının ve sabahları aç karnına limonlu su içmenin aslında doğru olmadığını biliyor muydunuz?

“Ekmek, makarna, pilav gibi karbonhidratların diyetten tamamen çıkarılması”

Diyet yapanların yaptığı en önemli hatalardan biri vücuda yeterli miktarda karbonhidrat vermemektir. Diyete başladığı zaman ekmek, pilav, makarna, patates, mısır gibi besinleri kesen kişilerin metabolizması ihtiyacı olan karbonhidratı önce kandan almaya çalışır. Karbonhidrat oranı düştüğünde kan şekeri de düşmeye başlar. Vücut kasın içindeki karbonhidratları kullanmaya başlar ve bu kas kaybı anlamına gelir. Böylece vücutta kasla su kaybı da olur. Sonuç olarak diyette karbonhidratı kesen kişi tartıda kilo verdiğini görür fakat vücudun kaybettiği yağ değil kas ve sudur.

“Sadece protein ağırlıklı diyet yaparak hızlı zayıflama”

Protein vücut mekanizmasını hızlandırır ama hep protein almak kas ve su sebep olur. Metabolizma hızı düşer. İnsanlar tartıya çıktığında kilo verdiklerini zannederler ancak metabolizma yavaşladığı için diyet sonrasında hızlı bir şekilde kilo alınır.

“Her tür hareket ve sporun zayıflatması”

Vücudun egzersiz ve sporla kilo vermesi için yağ yakma formuna geçmesi gereklidir. Haftada 3-4 gün düzenli egzersiz ile başlar. İki saat ağır egzersiz yapmak yerine 30-40 dakika bir yürüyüşle olumlu sonuçlar alınır.

“Sabahları aç karnına içilen limonlu sıcak suyun yağ yakıcı özelliği”

Sıklıkla yapılan bir yanlış da sabahları veya yemek öncesinde aç karnına limonlu sıcak su içmek. Vücuttaki yağları erittiği düşünülüyor. Suyun içine katılacak limon soda gibi maddelerin, bitki çaylarının tek başına yağları eritmek bir etkisi bulunmamaktadır.

“Tek öğün yemek yiyerek kolayca zayıflamak!”

Vücudun kilo almasına neden olan etkenlerden biri de bütün gün aç kalıp sadece tek öğün yemek yemektir. Çünkü uzun süre aç kalan vücut bu durumun devam edeceğini düşünür ve kıtlığa hazırlanır gibi yediklerini depolamaya başlar. Sonra 4 saat içerisinde gelen besinler yağ olarak depolanır. Vücut uzun süre aç bırakılmamalı ve mutlaka her 3-4 saatte bir şeyler tüketilmelidir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nüpelda BAYRAM / Diyetisyen Arşivi