Nail Kadırhan - Kelam

Nail Kadırhan - Kelam

Hafızai beşer tabiki şaşar…

Hafızai beşer tabiki şaşar…

Günlerdir sosyal medyada Hatay’dan ses yükseliyor su yok, gıda yok, sinek çok gibi gibi serzenişler…

Hatay sosyal medyadan sesini duyurmaya çalışıyor. Malumunuz bende Amed’de depreme tanıklık ettim, yaşadım. Kent kendi kendini topladi kismen de olsa diyelim. İhtiyaç çok ama o sesi, o sesleri duyan var mi? Maalesef deprem enkazlarının altındaki depremzedelere seslenilirdi başlarda “Sesimi duyan varmı?” O zamanda da duyulmayan vatandaş sesi şimdide duyulmuyor.

Depremin ilk zamanları yol kenarlarına atılmış giysiler, koliler pespeşe kendini göstermek için yola düşenlerle doluydu ortalık.

Fotoğraflar çekildi instegram için ağlak tweetler atıldı. Sonrası...

Insan balık hafizalidir dayanışma hele böyle büyük felaketlerde iyi organize edilmezse sonuçlar göründüğü gibi oluyor.

Tabi birde linç var.

Seçimde şuna oy verdiler, baneneciler.

Ya hiç sosyal bilim okumamış travma nedir? tanıklık etmemis olmak lazım. Büyük felaketler sonrası genellikle travmalı halk erk yönelim gösterir. Bunu açıklayabiliriz bakın bilimle.

Binlerce insanı ortalığı kavuran sıcak havalarda çadır da konteynerde susuz, aç, hijyenden yoksun bırakmayı neyle açıklarız bilmiyorum. Tasarruf demiş bizim Memet. Bizim buralardaki kiralık makam araçlarından mı başlasak sayın bakan.

Yada ne hani benim aklım ermez ama bi dönüp sorsam mı devleti aliye ye bu kadar gereksiz harcama ile kaç vatandaşımın hayatına dokunurum. Sokakta geçmeye gòrsün bir yetkili her yer lüks çakarlı araç oluyor. Sahi devlete yakit maliyeti nedir binlerce makam aracının. Benzin ve mazotun litresi 35 lira olmuşken.

Kaç Hatay’a su götürürüz o parayla bizim Memet hele başla meclisten tasarrufa su lazim Hatay’a 11 ile barınak, ekmek, sinekle mücadele lazım.

Diğer deprem illerinde belki durum güllük gülistanlık sanmayın. Sadece bir örnekti bu diğerleri de aşağı yukarı aynı kaderi paylaşıyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nail Kadırhan - Kelam Arşivi

Yitik

12 Temmuz 2023 Çarşamba 10:41