Mustafa UÇAR

Mustafa UÇAR

HAYATIMIZI KÜÇÜLTÜYORUZ

HAYATIMIZI KÜÇÜLTÜYORUZ

Değerli dostlar!... Sevgili okurlar..

Faturalı yaşamda ülkemizin gündemine bakıldığında son durumun bir numaralı gündemi elektrik,doğalgaz ve akaryakıt faturaları oldu.

Özellikle son iki yıldan beridir ekonomik hayatta olağan üstü değişimlere şahit olduk.Bu değişimlerin getirdiği yeni durum toplumlumun bütün katmanlarını ekonomik olarak derinden etkiledi.

Yeni ekonomik durum en fazla yoksul ve dar gelirli halkı etkiledi.Azgari ücretle çalışanları, memurları,emeklileri ,esnafı,çiftçiyi giderlerindeki artış çiftçiyi gittikçe yoksullaşmasına neden olduğu bir gerçek.

Her ne kadar hükümet çalışan kesimlere iyileştirici bir ücret artışı yamış olsa da gelinen enflasyoyunun karşisında bu artış hızla eridi.

Özellikle enflasyonunun geldiği son noktada gittikçe artan gıda fiyatları halkın satın alma gücünün düşmesi, ardında elelektrik, doğal gaz ve akaryakıta özellikle gıda fiyatlarındaki artışlarla birlikte halkın nefes almada zorlandiğı anlaşılıyor.

Halkın satın ama gücü azalınca,halk kendi yöntemleriyle hayatlarını küçülmeye yöneldi,kaliteli mal alma yerine ikinci üçüncü kaliteye yöneldi.Kilo ile değil tane ile mal almaya başladı, daha doğrusu sofrasındaki lokmayı yarı yarıya azaltmaya gidiyor elektirik ve doğal gazı tasaruflu kullanmaya yöneldi.Özel araçını kullanmayarak toplu taşıma araçlarını kullanmaya başladı.Yani anlayacağınız halk kendi hayatını küçültmeye başladı dostlar!...

Hal böyle olunca; derinleşen yoksulluk karşısında halk,ülke genelinde demokratik yollarla yapılan zamların geri alınmasını talep etmekte.

Kısacası halkın buyük çoğunlu sosyal depremleri yaşıyor.

Çifçiye soruyorsunuz hayatından memnun değil.Esnafa,Emekliye,memura,öğrenciye, öğretmene soruyorsunuz hayatından memenun değil.Yani anlayacağınız halkın büyük çoğunluğu hayatından memnun değil.

Peki kim memnun?

Umut ederim ki, ülkemiz bir an önce bu zorlu ekonomik süreçten kurtulur.Ülke insanının refah düzeyi istenilen seviyeye ulaşır.Hükümette bir an önce yapılan zamlara karşı yeni bir düzenlemeye gider.

HAYIRLA KALIN DEĞERLİ DOSTLAR

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa UÇAR Arşivi