Nail Kadırhan - Kelam

Nail Kadırhan - Kelam

“Kimsenin çöpten geçinmek zorunda kalmadığı bir Türkiye”

“Kimsenin çöpten geçinmek zorunda kalmadığı bir Türkiye”

 

Sevgili okurlar son günlerde başta büyükşehirler olmak üzere birçok yerde çöp konteynerlerini karıştırarak hepimizin evimiz kokmasın diye attığımız çöplerden kağıt, plastik vs vs toplayarak satıp memleketteki anne babasına, eşine göndererek geçimlerini sağlamasına yardımcı olmaya çalışanlara yönelik “hırsızlık, kamu malına zarar gibi gibi” iddialarla engel olunmaya çalışıldığı haberlerini oluyoruz.
İstanbul Ümraniye’de bir grup çöplerden geçinen genç insanı izledim dinledim. İçlerinde tek hayali üniversite okumak olanından tutunda bir üniversitenin biyoloji bölümünden mezun olup aranamayan bir öğretmene kadar yüzlerce kişi bunun uçurumun kenarı olduğunu ve hayata tutunmak için başlarını eğerek bu işi yapmaktan başka çareleri kalmadığını söylüyorlar. 
Anlatımlarına bakıldığında duygulanmamak elde değil, bazı anlatımlar şöyle: 
“Biz o çöpü karıştırma dediklerinde utancımızdan başımızı eğiyoruz. Bizim yaşlılar bakım evinde değil onlara bakabilmek için bu işte çalışıp paralarımızı ailemize gönderiyoruz. Bize bunu yapanların birinin çocuğu gelsin bir gece burda yattığımız yerde yatsın işi onlara bırakalım. Kimsenin çöpten geçinmek zorunda kalmadığı bir Türkiye istiyoruz.” gibi gibi.
Evet sevgili okurlar sanırım hepimiz bu son söyleme “Kimsenin çöpten geçinmek zorunda kalmadığı bir Türkiye istiyoruz” söylemine katılıyoruzdur.
Sevgiyle kalın…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nail Kadırhan - Kelam Arşivi

Yitik

12 Temmuz 2023 Çarşamba 10:41