Öğretmenlik mesleğinin tarihi geçmişi, insanlık medeniyeti kadar eskidir.
Çünkü; öğretmenlik mesleği toplumsal hayatın bir ürünüdür.
Öğretmen; içinde bulunduğu toplumun kültürel değerlerini gelecek nesillere aktaran aynı zamanda toplumun gelişmesinin,
çağdaşlaşmasının ana itici gücüdür.
Toplumda her mesleğin önemi vardır. Ama öğretmenlik mesleğinin ayrı bir yeri ve önemi vardır.
Çünkü öğretmenler her mesleğin yetiştiricisidir.
Bir milletin varlığını devam ettirebilmesi,
ayakta durabilmesi, güçlü ve müreffeh bir şekilde geleceğini garanti altına alabilmesi için kendilerini yetiştirebilecek, hayata hazırlıyacak eğitimcilere ve öğretmenlere ihtiyacı vardır. Bunun için her millet öğretmenlerine gereken önemi vermeli, onların değerini iyi anlamalıdırlar.
Öğretmenlerine önem vermeyen, değer vermeyen ona itibar etmeyen, öğretmenin önemini kavramayan bir toplum, geleceğini onarılması zorlaştırmakta ve çözümsüz sıkıntılara sokmakta, hüsrana uğratmaktadır.
Öğretmen, kendisine emanet edilen çocukları ve gençleri her türlü fedakarlıklara katlanarak aklın ve bilimin ışığında yetiştirmeye ve hayata hazırlamaya; onları ahlaklı, karakterli, kişilikli, vatanını ve milletini seven hür ve bilimsel düşünme gücüne sahip birer birey olarak topluma kazandırmaya çalışmakta ve gayret göstermektedir. Hz.Ali der ki; " Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum." Bu söz, öğretmenlik mesleğinin ne kadar kutsal bir meslek olduğunu anlatıyor.
Diyojen der ki; "Yer yüzünde öğretmenlikten başka onurlu bir meslek tanımıyorum" Bu söz de, öğretmenlik mesleğinin toplum için ne kadar önemli olduğunu açıklıyor herhalde..
Bizleri her türlü fedekarlıklara katlanarak gerektiğinde sağlığını bile hiçe sayıp geleceğin nesillerini şekillendiren öğretmenlerimize şükranlarımı arz eder, sağlık, mutluluk ve başarı dileklerimi en içten saygı ve sevgilerimi sunarım.
İyiki ben bir öğretmenim.
Bütün yer yüzü öğretmenlerinin "ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN"
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.