Mustafa UÇAR

Mustafa UÇAR

SEÇİME BİR AY KALA...

SEÇİME BİR AY KALA...


Değerli Şırnaklılar, Kıymetli Dostlar...
Ülke seçim atmosferine girdi ve temsili demokrasinin kurumlarından biri olan seçimler, 14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek. Elbette ki her birimiz kendi kişisel tercihlerimiz doğrultusunda kendi sayfalarımızda istediğimiz paylaşımları yapabilir, desteklediğimiz partinin faaliyetlerine katılabiliriz . Herkes aklını ve vicdanını kullanarak buna kendisi karar verir.
Ancak; siyasi düşüncemiz ne olursa olsun, hangi partiye oy verirsek verelim, siyasi faliyetlerde kapsayıcı olmalı , ayrıştırıcı olmamalıyız. Her zaman birleştirici olmak gerekir. Çünkü seçimler gelir geçer ama bizler halk olarak hep birlikte yaşamaya devam ederiz..Bu nedenle birlikte yaşamanın gereği olarak, hoş görüyü elden bırakmayalım, kırıcı sözler söylemeyelim. Halk olarak bir birimizi kırmaya değmez. Seçimler bittikten sonra da tekrar yan yana geleceğimizi, aynı sokaklardan geçeceğimizi, aynı ortamda aynı masayı paylaşacağımızı, yine aynı sorunlarla karşılaşacağımızı ve sorunların çözümü içinde birlik hareket etmemiz gerektiğini unutmayalım.
Dolayısıyla, demokratik hoş görü içinde herkes oyunu kullanmalı.
Unutmayın ki, seçilecekler meclise gidecek, sizler ise yan yana, komşu, akraba ve dost olarak kalacaksınız... Eminim ki tüm adayların gönlünde kazanmak var.
Bakalım bunu kim başarabilecek...
Bence Şırnak halkı bu seçimde sık eleyip sık dokuyacak...
Neden derseniz?
En önemli neden şu ki ; Şırnak halkı kısa süreli aralıklarla en çok iç göç yaşayan, halklardan biridir.
Özellikle okumuş ve üniversiteyi bitirmiş genç kardeşlerimizin iş bulamadığı, bulabilenlerin de nasıl bulduğu ortada.
Bu açıdan adayların işi o kadar da kolay değildir.
Halkı temsil edeceklerin hangi vasıflara sahip olması gerektiği ile ilgili fikirlerimi daha önceki yazılarımda açıkladığım için bu konuya burada değinmeyeceğim.
İnşallah adaylarımız Şırnak'ın geleceği ile ilgili projelerini kamuoyuna en kısa zamanda açıklarlar...
Lakin, kısa da olsa, seçim çalışmaları esnasında ve sonrasında adayların odaklanmaları gereken konuları kendi bakış açımla ve faydalı olacağı düşüncesiyle özetleyecek olursam ;
Dünya ve Türkiye gündemini iyi takip edebilmeli, Şırnak'ın önemli sorunlarını gündemleştirebilmeli, kamuoyunda ses getirebilecek
yol ve yöntemleri kullanabilmeli , toplumun bütün dinamiklerine karşı hoş görülü olmayı bilmeli. Sorunların çözümünde onlara yer vermeli . Özellikle genç ve işsiz olanlara kalıcı iş alanları oluşturabilmeli ve bunlarla ilgili projelerini inandırıcı bir bakış açısıyla halkla paylaşmalıdır.
Hepsinden öte, bireysel çıkarlardan uzak, toplum çıkarlarını ön planda tutan bir ahlak ve anlayışa sahip olmayı benimsediğini, çalışmalarında hak ve adalet öçülerinde nasıl bir perspektif ile hareket edeceğini halka deklere etmelidirler...
Bütün bunların ışığında
Şırnakta seçime dair neler söylene bilinir diye sorarsanız?
Şırnak Halkı 33 yıllık il statüsünün muhasebesini yapıyor ve Soruyor!.
Bu 33 yıllık il sürecinde erki ellerinde bulundurulanların neler yaptıklarını neler yapmadıklarını sorgulayacaktır ve ona göre kararını verecektir.
14 Mayıs Milletvekili Seçimlerinin Sonucunu Şırnak halkı belirleyecektir.Ve en önemlisi de halk gibi düşünen halkla birlikte yürüyenler kazanacaktır veselam.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa UÇAR Arşivi