Nail Kadırhan - Kelam

Nail Kadırhan - Kelam

Şırnak’ta sağlık hasta…

Şırnak’ta sağlık hasta…

Şırnak Devlet Hastanesi gerek fiziki yapısı gerekse eleman yetersizliği ve çalışanların keyfi çalışma şekliyle hizmet vermekten bir hayli uzak…

Acil servisleri geçtim, yatan hasta bölümlerinde misafir ağırlamak, hastalara hizmet vermekten çok daha kutsal sayılıyor. Günlerdir şeker ve tansiyon dengesizliği nedeniyle yatan şeker, tansiyon, kalp vs vs hastası olan bir hasta yakınlarının saat 22.00 da yapılması gerektiği belirtilen şeker ölçümü için hasta yakınları olan 3 kişi tarafından 4 defa haber verilmesinin ardından ki buna görevlilerin yanı sıra misafirlerinin de hasta yakınını tanıyarak (buyrun amca) demesinin ve durumu öğrenmesinden ancak 41 dakika sonra ölçülmesi durumun en açık örneği. Neden ilgilenilmediğini soran hasta yakınına “bazen bir saat da gecikilebilir, diğer hastalara da bakıyoruz” diyerek normalleştirilmeye çalışılması ve üste çıkmaya çalışırken her seferinde diğer hastalara bakmak yerine odada oturduğu görülen görevliler, fakat şu saatte bakılması gerektiğinin hatırlatması üzerine “ortamı germeyin” diyerek de suçluyu hasta sahibi olarak göstermeye çalışma algısı da cabası. Herhalde hanımefendilerin gerilme sebebi kapısında “meşgale ve dinlenme odası” yazılı odada yenilmeyi bekleyen meyve tabağı ve misafirle edilecek birkaç lafın bölünmesi olsa gerek. Nihayet bunların ardından lütfedip şekeri ölçen görevlilerden bir kişi durumu hastanın doktoru ile görüşmesinin ardından odaya tekrar dönerek hastaya 24 cc insülin verildi.

Kimsenin nöbetinde misafir ağırlanmasına karşı durulmaması lazım elbette insani olarak; ona kimse de karşı olmaz, olmamalı da. Fakat insanların hayatı, sağlığı söz konusu olunca sanırım öncelik sırası hasta hakları ve sağlığı olmalı.

Sayın yetkililerin bu veya benzer olaylarla ilgili söyleyecekleri bir çift lafı olduğunu veya olabileceğini düşünüyorum. Daha önceleri defalarca yaşandığı iddia edilen veya belirtilen benzer olayların bu seferki canlı şahidi ve muhatabı biz olduk. Saat belli, görevli belli, eğer doğru ise ve çalışıyorsa hasta ve görevlilerin haklarının korunmasına yardımcı olan kameraların görüntüsü belli. Şırnak’ta sağlık hasta beyler, önce onu sonra da hastaları iyileştirmek gerekiyor.

Herkese sağlıklı ve bol muhabbetli (meyve tabaklı) misafir ağırlamalı gün ve geceler dileğiyle…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nail Kadırhan - Kelam Arşivi

Yitik

12 Temmuz 2023 Çarşamba 10:41