Şırnak'ta Son 1,5 Yılda 9 Boğulma Vakası! Dicle Nehri'nde Önlem Alınması Şart

Şırnak'ta Son 1,5 Yılda 9 Boğulma Vakası! Dicle Nehri'nde Önlem Alınması Şart

Şırnak'ta 2023 ve 2024 yıllarında 9 kişi suda boğularak hayatını kaybetti. İl Emniyet Müdürlüğü, boğulma vakalarına karşı bilgilendirme çalışmaları başlattı. HÜDA PAR Gaziantep Milletvekili Şehzade Demir, nehrin ıslah edilmesi gerektiğini vuguladı.

Şırnak'ta son 1,5 yıl içinde 9 kişi suda boğularak hayatını kaybetti. 2023 yılı ve 2024'ün ilk altı ayında gerçekleşen bu olaylar, özellikle yaz mevsiminin gelmesiyle artış gösterdi. Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü Ekipleri, Dicle Nehri kenarında boğulma vakalarının önlenmesi için bilgilendirme çalışmaları başlattı. HÜDA PAR Gaziantep Milletvekili Şehzade Demir ise Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Dicle Nehri’nin ıslah edilmesi gerektiğini vurguladı.

dd.jpg


Yaz aylarının gelmesiyle birlikte, özellikle Dicle Nehri'nde boğulma vakaları her yıl artıyor. Geçtiğimiz Çarşamba günü, 16 yaşındaki Safya Sümmeye B. adlı genç kız, Dicle Nehri'nde boğularak hayatını kaybetti. Bundan iki hafta önce de Gaziantepli öğretmen Mehmet Kınna, Şenoba Heft Bori bölgesinde suda boğulmuştu. Son bir ay içinde iki kişinin boğulduğu Şırnak'ta, İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri Dicle Nehri kenarında bilgilendirme çalışmaları yaptı. Polis ekipleri, özellikle çocuklara boğulma tehlikeleri konusunda bilgi verdi.

d.jpg

HÜDA PAR Gaziantep Milletvekili Şehzade Demir, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında bu konuya dikkat çekti. Demir, "Son günlerde havaların ısınmasıyla birlikte özellikle Cizre üzerinden gelen acı haberleri vurgulamak istiyorum. Dicle Nehri, Cizre'nin içinden geçiyor ve nehrin kenarının ıslah edilmemesi nedeniyle her gün boğulma olayları yaşanıyor. Son günlerde de yine acı haberler gelmeye devam etti. İnsanlar boğulmaya devam ediyor. Özellikle genç ve çocuk yaştaki insanlar bu durumdan daha fazla etkileniyor. Bu sorunun önüne geçmek için ciddi tedbirler almak zorundayız. Her yıl yaşanan bu sorunun tekrarlanmaması için gerekli tedbirler alınmalı. Nehrin ıslah edilmesi, çevresinin teller veya farklı yöntemlerle kapatılması, güvenli suya girme alanlarının oluşturulması ve alternatif olarak şehirde yüzme havuzlarının yapılması gibi önlemler alınmalıdır. Bu sorun yıllardır devam ediyor ve artık sona erdirilmesi gerekiyor" dedi.

c76ec32d-0225-424e-a607-6c1ca4a933fc.jpg

da.jpg

Kaynak:Şilan BAHŞİŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.