Nail Kadırhan - Kelam

Nail Kadırhan - Kelam

Şırnak’ta taksici soygunu…

Şırnak’ta taksici soygunu…

Şırnak il merkezinde taksicilik yapan ve özellikle de otogarda bulunan taksici esnafının keyfi uygulaması adeta soyguna dönüşmüş durumda.

Bir taksici terminalden Sağlık Müdürlüğü’ne kadar 170 lira alırken, bir diğeri terminalden Devlet Hastanesine taksimetresi 74 lira yazdığı halde 150 lira alıyor. Denetimsizliğin yapılmadığı kentte bu keyfi uygulama ne demeli.

Evet akaryakıta gelen zamlar var zaten zamlar geldiğinde hiç zaman kaybetmeden fiyat ayarlaması yapan organlar, indirim yapılırken fiyat inmiyor. Buna da denetim olmadığı gibi iki mesafe iki fiyatı satın yetkililere sormak lazım.

Takside durum bu iken diğer market, taşıma gibi gibi ürünlerin satışlarında da aradaki keyfi fiyat farkı olduğu aşikardır.

Zaten alım gücü her geçen gün azalan vatandaşların bu şekilde soyulmasına göz yumulması ayrı bir soru işareti.

Vatandaşlar için varolduğu belirtilen tüm kurum, kuruluş ve yetkililerin bu başıbozukluğa dur demesi gerektiğine herkes hemfikir.

Vatandaşı yolunacak kaz olarak gören taksici Diyarbakır’dan-Şırnak’a bazı firmalara 250 bazılarına 350 Tl ödeyen vatandaşları maksimum 6-7 kilometre götürerek taksimetre 74 Tl yazarken 160 biraz daha ötesine 170 Tl almanız vicdani mi? ahlaki mi?

Vey ne aklaki, ne vicdani ne de esnaflıktır bu bir soygundur.

İstanbul’da Eylül ayı itibarıyla taksimetre açılışı 19 lira 17 kuruş, 40 lira olan indi-bindi ücreti de yeni tarifede 70 lira iken, kilometre başına mesafe ücreti 13,75 lira.

Şırnak’ta açılış 20 lira, kilometre başı 18.50 ve kısa mesafeli indi bindiler de 70 lira.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Nail Kadırhan - Kelam Arşivi

Yitik

12 Temmuz 2023 Çarşamba 10:41