Mustafa UÇAR

Mustafa UÇAR

Yerel Seçimler Yaklaşırken..

Yerel Seçimler Yaklaşırken..

Şırnak Kamuoyu ve Siyasi Partilere..

Her seçim döneminde olduğu gibi bu seçimde de kamuoyunun beklentilerinin dikkate alınması konusunda parti genel merkezlerine nasıl bir aday profili görmek istediğimizi yazdık çizdik.

Şırnak halkı dayatmayı asla kabul etmeyen bir halk. Buradan hareketle, açık ve net bir şekilde halkın beklentilerini görmeyen partilerin sandıkta elde edecekleri sonuçları şimdiden görememek hayalden öteye gitmez.

Bu kısa belirleme ve koşuldan sonra diyoruz ki, halk gibi yaşamayı bilen, halk gibi düşünen halkla birlikte yürüyen, halkın derdinden anlayan, yıpranmamış, profili kaliteli, "ortak aklı" kullanan ve 'biz" olabilen yeni adayları görmek istiyoruz. Sadece seçimden seçime gözüken aslında kendisinin de ne istediğini bilmeyen yıpranmış yüzleri görmek istemiyoruz.

Bürokrasiyi iyi bilen, toplumsal düşünceden yana, sosyal Belediyecilik anlayışı benimseyen, fakir, hasta, yaşlı, dar gelirli hakkını gasp etmeyecek kadar vicdanlı, her konuda söyleyecek sözü olan, donanımlı, söz konusu memleket olunca elini taşın altına koyacak kadar vatansever adayları görmek istiyoruz.

Biz, rastladığı esnafların hatırını sorup hayır duasını alacak, yoksul ve kimsesizlerin haklarını savunabilen, en ağır eleştirilere bile tahammülü olacak, ahlaklı, temiz, güvenilir hepsinden öte adil olmayı bilen, öngörülü adayları görmek istiyoruz.

Adaylar vizyon sahibi olmalı. Yıllar sonrasını bile düşünebilmeli, şehrin gelecek planını buna göre yapmalıdır. Sosyal alanda eşitlik ilkelerine sadakatle bağlı, sadece toplumun belli bir kümesine değil, bir bütün olarak toplumsal yapının menfaatini gözeten, stokçu, fırsatçı, karaborsacı ve bireysel çıkar peşinde konuşan rantçılarla hukuk önünde hesaplaşacak tehdit veya şantaja pabuç bırakmayacak kadar yürekli ve mazisi temiz adayları görmek istiyoruz.

Biz iki elimizi taşın altına değil gövdemizi koymaya, sizin ise gövdenizi değil, sadece tek elinizi taşın altına koymanız bile yeterli olacaktır.

Ne dersiniz? Şırnak halkı.

#NOT: Haftaya nasıl bir belediye yönetimini istiyoruz konusuyla buluşmak üzere..

Konu ile ilgi görüş ve öneriniz varsa özelden yazabilirsiniz..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa UÇAR Arşivi