Ankara'nın El Sanatlarından Olan Saray Kumaşı Sof Dokuma Şırnak'ta Canlanacak

Ankara'nın El Sanatlarından Olan Saray Kumaşı Sof Dokuma Şırnak'ta Canlanacak

         Ankara'nın unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarından olan Saray Kumaşı Sof Dokuma Şırnak’ta yeniden canlandırılacak.

         Ankara Olgunlaşma Enstitüsü Müdürlüğü'nün 'Sof Kumaşı Projesi' kapsamında sof kumaşı üretiminin 2. eğitim ayağı olan sırlama işlemi eğitimi için Şırnak İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı Nazmiye Demirel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine görevlendirilen El Sanatları ve Tekstil Öğretmeni Didem Özkorucuklu ve Trikotaj Öğretmeni Şerife Alp ile El Sanatları ve Tekstil Öğretmeni Mustafa Aslankılıç İl Milli Eğitim Müdiresi Nazan Şener'e ziyarette bulundular.

         Ziyarette Ankara'nın unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarından olan saray kumaşı Sof dokumanın yeniden üretime kavuşturulması ve ustaların yetiştirilmesi için gereken çalışma ve işbirliği yapılacağı konusunda fikir alış verilişi yapıldı.

         İl Milli Eğitim Müdiresi Nazan Şener, Nazmiye Demirel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine  görevlendirilen El Sanatları ve Teknoloji Öğretmeni Didem Özkorucuklu ve Trikotaj öğretmeni Şerife Alp ile El Sanatları ve Teknoloji  Öğretmeni Mustafa Aslankılıç'a yapmış oldukları ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek kendilerine teşekkür etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.