Zana İrmez

Zana İrmez

ŞIRNAK’IN EĞİTİMDEKİ KADERİ

ŞIRNAK’IN EĞİTİMDEKİ KADERİ

2024-2025 eğitim-öğretim yılının başlamasına kısa bir süre kala şu an ki durum tam bir içler acısı, her sene YKS’de son sıraları kimseye kaptırmayan şehrimiz yeni eğitim-öğretim yılına 3088 öğretmen açığı ile başlayacaktır. Bu durum içimizde kanayan bir yara olan eğitimimize resmen tuz biber olmuştur.

Peki bu açıkla başlayan eğitim-öğretim yılının başarıya ulaşma imkanı nedir? Bu soruyu sormak gerekir.

Peki bu kadar ciddi bir öğretmen açığı nasıl kapatılacak? Bu sorunun cevabını ben dahil eğitim camiasının içinde bulunan herkes cevaplayabilir ve cevabı nettir! Tabi ki de ek ders karşılığı çalışan yani ücretli öğretmenlik adı altında çalışan, kimisi 4 yıllık, kimisi 2 yıllık üniversite mezunu arkadaşlardır. Bu arkadaşlarımızın büyük bir çoğunluğu ne eğitim fakültesi mezunu ne de pedagojik formasyon almış kişilerdir.

Yani uzun lafın kısası maalesef ki geleceğimiz olan çocuklarımızı böyle bir ortamda okullara göndereceğiz. Bu bizim kaderimiz mi? Bu soruyu da gerekli mercilere sormak gerekir.

Öğrencilerimizin dikkatini dağıtan onca şey varken bir de üstüne bu öğretmen açığı zaten geride olan öğrencilerimizin şüphe yok ki daha da geriye götürecektir. Sınıflardaki mevcut öğrenci yoğunluğu, bu kadar fazla öğretmen açığı, bu açığı kapatmak için uygulanan yöntem ve beklenen BAŞARI.???

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Zana İrmez Arşivi