Toplum ve Ahlak
‘’ Ahlaki değerleri ve inançları olmayan bir toplum olamaz’’ der, Oscar Wilde. Toplumsal yapıyı oluşturan sınıflar; sosyal tabakaları ve kendi sosyal yapıları içinde ahlak kurallarına önem verdikleri ölçüde geleceklerini teminat altına almışlardır. Böyle bir düzene sahip toplumlarda huzur, güven, barış ve kardeşlik hakimdir. Bu toplumlarda yardımlaşma, dayanışma, hoşgörü sevgi, saygı ve adalet duyguları topluma can verir. Aksi durumda ise toplumsal yapıda çatlaklar oluşur sonunda toplum dejenere olur ve çöküş başlar. Toplumsal çöküş başladıktan sonra ise toparlanması zaman alır, yıllar sürer.
O halde ne yapmak gerek ?
Bence öncelikle ahlaka önem vermek gerek.
Niçin mi?
Dinler tarihini incelediğimizde hepsinin ahlaka önem verdiği görülmektedir. Keza ahlak değerlerine en fazla önem atfeden din islamiyettir. Peygamber efendimiz ( S.A.V) : ‘’İslam'ın gayesi insanları güzel ahlak sahibi yapmak ve olgunlaştırmaktır.’’ diye buyururlar.
Şu an Şırnak halkının içinde bulunduğu felaket, çaresizlik ve Izdıraptan kurtulmasının en önemli ilacı, ahlaktır. Aslına bakarsanız bunu yapmak çok da zor değildir. Önce toplumların en küçük birimlerini oluşturan ailelerden başlamak gerektiğini düşünüyorum. Zira küçükler ot gibidir, büyükler ise rüzgar; rüzgar ne yöne eserse, otlar o yöne eğilir. Sözün kısası, umudumuz güzel günlerin habercisi olacak güzel bir topluma kavuşmak yönündedir.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.