Nail Kadırhan - Kelam
Herkes ağlıyor yersen…
Biraz önce Bodrum’da, Alanya’da otellerin doluluk oranı yüzde 90 buldu haberi önüme düştü. Bir tezat var bu işte yada aç olan sadece biziz. Anam babam Bodrum’a Alanya’ya tatile gitmenin yol yöntemini hele söyleyiverin bizlere. Istanbul’dan çıkış tüm Ege’ye giden yollar tıkalıymış. Akın var akın, bu kez güneşe değil Ege’ye Bodrum tarafına. Durmadan aklımı zorlayan soru yahu yoksa onlar haklı biz haksızmışız?. Etrafıma bakıyorum bırakın Bodrum, Ege, Akdeniz bilmem ne, nette de ucuz şeker arıyor çocuklara konu komşu. Malum gezer bizde çocuklar kapı kapı eee çocuktur şeker ister. En az beş kilo gider, al en ucuzundan etti mi 500 sana. Misafire çikolata falan alırsanız yandı gülüm keten helva en az 1000. Tatlı, kolonya falan en az 3-5 bin size maliyet. Bırakın Bodrum’u yan komşuya bir kutu en ucuzundan çikolata alıp gidecek derman kalmadı buralarda. Eee sormayalım mı hızır paşa sen nereye?. Benim kafa basmıyor, hele deyiverin buralar boyle iken oralarda haller niye öyle. Yoksa kriz sadece bize mi kriz. Biz gidersek Bodrum’a yoksa lahmacun sadece bize mi 400 lira size beleş mi? Alanya’da Bayramda 5 kişi 3 gece 40 bin Tl normal bir otel fiyatı. Hele deyivererin siz nasıl beceriyorsunuz bu bayram yetmeyi eşe dosta çoluğa çocuğa. Biz bilemiyoruz hallerimiz şaşkın ördek misali aval aval izlemekteyiz. Başta Diyarbakır olmak üzere birçok ilden konvoylar halinde gidenleri.
Ben diyorum yine tadımız kaçık bu bayram. Belki sırra ereriz bizde gelecek bayram düşeriz Bodrum ve Alanya yollarına. Kredi kartlarına, kredilere düşüp. Sonra bağırırız yandım anam kira, gıda, kredi diye. Bu da seçenek nasıl olsa. Ben düşeyim ucuz tatlı, şeker peşine Bodrum’a gidememişsem çocuk sevindirin.
Ha adı Kurban Bayramı ya kurbanlıkların en yakınına bile yaklaşılmıyor Van hayvancılığın merkezi neredeyse bölgede. Orada bile küçükbaş kurbanlıklar 6000 den başlıyor. Büyükbaşlar ise 30-40 binden.
Haydi iyi bayram ola, şekeriniz bol ola keyfiniz kaçık olsa bile.
Unutulacak bir felaket değil iken, maalesef kabuk bağladı…
06 Şubat 2026 Cuma 09:14Aç ve açıktakiler…
16 Ocak 2026 Cuma 00:02Beyaz esaret ve yetersiz kalan yetkili kurumlar...
01 Ocak 2026 Perşembe 16:25Asgari ücretin üzerine kar yağdı...
28 Aralık 2025 Pazar 12:01Tu Bixer hatî mala xwe…
29 Kasım 2025 Cumartesi 11:42Jina Bidin Mêran, Jinê Nedîn Zêran...
27 Kasım 2025 Perşembe 15:25Hiçbir iyilik karşılıksız kalmaz…
21 Eylül 2025 Pazar 21:41Fis’ten Casena’ya…
12 Temmuz 2025 Cumartesi 11:04Bunlara ne zaman dur denilecek...
24 Haziran 2025 Salı 11:45Cami diye bir ucube yapmayalım...
03 Haziran 2025 Salı 12:13
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.