Nail Kadırhan - Kelam
Şimdi ne olacak?
Siyaset, seçimler, ittifaklar, adaylar vs vs son günlerde zamlar, EYT hata daha fazla gündemde yer alan konuların başında geliyordu.
Bir yandan Cumhur İttifakı, diğer yandan 6’lı masa yada diğer adıyla millet ittifakı ve bu iki ittifak dahi kimsenin çok ta görmediği yada görmek istemediği emek ve özgürlük ittifakı. Oysa bu ittifakın en büyük ortağı atlar öncesinden bir belge yayınlamış ve bunu kabul edecek adayı destekleyecekleri yönünde defalarca açıklamalar yapmışlardı.
Her iki ittifak da ateşe yaklaşmaz gibi uzak durmayı tercih etmişti. Fakat kaçırılmaması gereken bir realite de varken bu tavır çok da anlaşılır değildi. Neydi bu realite ittifakların oyları yeni Cumhurbaşkanı seçmeye yetmiyor ve mutlaka başka yerden oylara ihtiyaç olduğuydu. Tüm bunlar apaçık kamuoyunda tartışılırken, Halkların Demokratik Partisi ile ilgili bir kapatma davası da devam ediyordu. Belediyelerine kayyum atandığı veya yöneticileri tutuklandığı zamanki gibi siyasi partiler sessizliklerini korumaya başlamış ve kimse tabir caizse tenezzül edip destek istemediği gibi destek te vermiyor sadece uzaktan izliyorlardı. Yada tercihlerini böyle kullanıyorlardı. Ta ki Pervin Buldan kendi adayları ile seçimlere katılacaklarını açıklayana kadar. Şimdi ne oldu dersiniz? Hemen sağ, sol, orta veya adına ne derseniz deyin siyasetçiler, yazarlar, çizerler “Bu şuna destek buna yarar” demeye başladılar. Birileri de dönüp size şunu sormazlar mı et ahali, madem bu kadar önemliydi kendi ekranlarınızda bile onlar olmadan tartıştırmadınız mı? Hep ötelemediniz mi? Hangi gün destek oldunuz? Ha o oylara ihtiyacı olanlar dokunulmazlıkları kalksın diye siz oy vermediniz mi? Hepiniz bir ketıldan atılan twitler kadar ses çıkarmadınız.
Peki şimdi ne olacak? Yine de umarım ortak akılla, bir ortak yol bulunur.
Kör, sağır ve dilsiz bir toplumun anlama ve anlatma durumu...
27 Mart 2026 Cuma 14:25Savaşlar ve leş kargaları…
07 Mart 2026 Cumartesi 03:31Mıjin Suyu ve Kirli Siyaset…
03 Mart 2026 Salı 13:15Unutulacak bir felaket değil iken, maalesef kabuk bağladı…
06 Şubat 2026 Cuma 09:14Aç ve açıktakiler…
16 Ocak 2026 Cuma 00:02Beyaz esaret ve yetersiz kalan yetkili kurumlar...
01 Ocak 2026 Perşembe 16:25Asgari ücretin üzerine kar yağdı...
28 Aralık 2025 Pazar 12:01Tu Bixer hatî mala xwe…
29 Kasım 2025 Cumartesi 11:42Jina Bidin Mêran, Jinê Nedîn Zêran...
27 Kasım 2025 Perşembe 15:25Hiçbir iyilik karşılıksız kalmaz…
21 Eylül 2025 Pazar 21:41
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.