Nail Kadırhan - Kelam
Şırnak’a yakışan bir karar
Sevgili dostlar, değerli okurlar; uzun yıllar aldığı eğitimin ardından memleketine ‘’Şırnak’’a hizmet etmek için maddi manevi birçok fırsatı hiç düşünmeden elinin tersiyle iten Şırnaklı genç doktorlardan Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Ömer Sanrı’nın Şırnak Devlet Hastanesi'nde yeni başhekim vekili olarak görevlendirilmesi çok yerinde bir karar ve bu kararı alanları tebrik ediyorum.
Haberi köşe yazdığım Şırnak haber73 sitesinden gördüğümde sizler kadar ben de çok mutlu oldum. Çünkü her memleketin, her ülkenin kendisine hesapsızca sevdalı olan bilim insanlarına sahip çıkması aslında memleketine olan sevgisini gösterir.
Ömer Sanrı, çeşitli illerde aldıkları eğitimin ardından halkına diğer hemşehrileri gibi halkına, memleketine ve o memlekette yaşayan herkese, yada başka şehirlerden şifa için gelen herkese göstermiş olduğu sevgi, saygı ve verdiği çabaya bizzat şahit olan biri olarak tarif edilemez bir mutluluk duydum.
Şırnak Devlet Hastanesi’nde Başhekim vekili olarak önemli işlere imza atan Dt. Nurullah Alkış’ın Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığı görevine geri dönmesiyle boşalan başhekim vekilliğine Şırnak Devlet Hastanesi'nde başhekim yardımcısı olarak görev yapan Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Ömer Sanrı’nın bayrağı düşürmeyeceğine ve çıtayı yükselteceğine inanıyorum. Bu yerinde kararı veren yetkililere yürekten teşekkür ediyorum.
Konu sağlık iken Van’a atanan Genel Cerrah Serhat Binici, dalında çok başarılı olan Uz. Dr Kemal Ertaş ve değişik birimlerde görev yapan doktorlar ile halen uzmanlık eğitimi alan çeşitli branşlardaki Şırnaklı doktorların, eczacıların, öğretmen ve akademisyenlerin, konusunda uzman olan tüm mimar mühendis gibi gibi gençlerin de memleketlerine gelerek bu hizmet kervanına katılmaları en büyük özlemimdir.
İyiki varsınız ve hep var olun değerli hizmet neferleri…
: Digotin “Em Tên” û hatin
04 Mayıs 2026 Pazartesi 09:24En güvenli yerler artık mezarlıklar mı?
17 Nisan 2026 Cuma 08:52Kör, sağır ve dilsiz bir toplumun anlama ve anlatma durumu...
27 Mart 2026 Cuma 14:25Savaşlar ve leş kargaları…
07 Mart 2026 Cumartesi 03:31Mıjin Suyu ve Kirli Siyaset…
03 Mart 2026 Salı 13:15Unutulacak bir felaket değil iken, maalesef kabuk bağladı…
06 Şubat 2026 Cuma 09:14Aç ve açıktakiler…
16 Ocak 2026 Cuma 00:02Beyaz esaret ve yetersiz kalan yetkili kurumlar...
01 Ocak 2026 Perşembe 16:25Asgari ücretin üzerine kar yağdı...
28 Aralık 2025 Pazar 12:01Tu Bixer hatî mala xwe…
29 Kasım 2025 Cumartesi 11:42
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.