Uzm.Dr. Tahir ÇAĞLAR

Uzm.Dr. Tahir ÇAĞLAR

OKUL

OKUL

Yeni eğitim ve öğretim yılında minik çocuklarımıza başarılar dileriz. Yeni okula başlayacak çocuklarımızın ailelerine, öğretmenlerimize ve çocuklarımıza bir kaç tavsiye vermek gerekirse,
öncelikle ilim yolunda atılan ilk adımınız hayırlara vesile olsun.
İlk emir oku hitabına daha da yaklaşan emek, çaba ve azimle okumayı, yazmayı öğrenecek çocuklarımızın en büyük destekçileri anne, babalar ve değerli öğretmenlerimizi en içten dileklerimizle tebrik ederiz.
Bir hekim olarak diyeceğim en önemli düsturların başında elbette hijyen gelecektir.
Viral enfeksiyonlar dönemine gireceğimiz bu dönemde temas ile maalesef hastalıklar yayılacaktır. Temennimiz odur ki hijyen kurallarına dikkat ederek aileler ve çocuklar bu dönemi sağlık ve mutluluk ile atlatsınlar.
Okul sınıflarında ve okulların ortak kulanım alanları olan tuvaletlerin hijyeni ve temizliğine muhakkak idari birimlerin takip etmesi ve gerekli hassasiyeti göstermeleri gerekmektedir. Çocukların idrar yolu enfeksiyonları ve bağırsak enfeksiyonları bu dönemde artmaktadır. Bunun önüne geçmenin temel yolu yine hijyendir.
Ailelerimiz çocukların çantalarına peçete, mendil, ıslak mendil gibi hijyen için gerekli temel ihtiyaçları kalemini defterini unutmayıp koydukları gibi koysunlar lütfen.
Zihin açıklığınız, kalbiniz ve duygularınız saflığında olsun çocuklar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Uzm.Dr. Tahir ÇAĞLAR Arşivi