Nail Kadırhan - Kelam

Nail Kadırhan - Kelam

Yine körler ve sağırlar

Yine körler ve sağırlar

Sevgili dostlar, bu yazıda 1913 yılında ilçe olan ve 1990 yılında il olan Şırnak birçok devlet hizmetinden istenilen düzeyde yararlanamadığı gibi özel yatırımcıların da uğramadığı bir kent olma özelliğini koruyor. Otobüs firması olmayan il, özel Hastanesi olmayan il vs vs...

Çevremize baktığımızda daha son atamalarda Batman’a, Mardin’e ve Siirt’e 10’larca doktor ve uzman hekim atanırken Şırnak’a yine doktorlar atanmadı. Ve Şırnak’ta koronavirüs’ün en etkin olduğu şu dönemde olmazsa olmaz olan bir göğüs hastalıkları uzmanı yok. Sadece o değil birçok branşta uzman doktor eksikliği var maalesef. Halen en ufak bir vakada hastaların çevre illere sevklerinin yapılması çok acı, gelir seviyesi olarak en son sıralarda yer alan Şırnak’ta bu halka reva mı?

Batman’da 5, Siirt’te 3 ve Mardin’de 3 özel hastane bulunmakta. Bu illerde devlet kurumlarında da yeteri kadar uzman bulunduğu dikkat çekmektedir.

Otobüs firması konusunda olduğu gibi özel hastane konusunda da maalesef Şırnaklı zenginlerin asla kılını kıpırdatmaması da çok düşündürücü.

Şırnaklı zenginler...

Öyle ki başka illerde vergi rekortmeni olacak kadar hata Türkiye’de vergi sıralamasına girecek zenginlerimiz var, Şırnak söz konusu olunca neden herkes STK’lar, yazılı ve görsel basın vs vs sessiz?

Bunlar hayati meseleler ve başka şeylerin arkasına sığınmaya gerek yok. Bahane üretmeye ise hiç gerek yok. Özel hastane için girişimde bulunmayan siz siyasetçi ve yetkililer sağlık bakanlığından hiç mi talepte bulunmayı düşünmediniz? Eksiklerinizi neden bu kadar öteliyorsunuz. Oysa çevre illerdeki birçok hastaneye sevk edilen özel hastanelere devletin kasasından milyonlarca lira ödenip onların kalkınmasına sebep olan bu ihmal ve sessizlik değil mi?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nail Kadırhan - Kelam Arşivi

Yitik

12 Temmuz 2023 Çarşamba 10:41